Informatika

Pure Storage a MongoDB umožní vývojářům konzistentní práci napříč různými datovými službami

Posted on

Společnost Pure Storage oznámila nové partnerství Portworx se společností MongoDB. Partnerství zahrnuje inovativní integraci mezi službou Portworx Data Services (DBPaaS, v oboru první databázová platforma poskytovaná formou služby) a databází MongoDB. Propojení přináší revoluci z pohledu toho, jak vývojáři vytvářejí moderní aplikace. Podniky mohou integrovat databázi s vlastní správou MongoDB Enterprise Advanced a platformu Portworx, což umožní snadnější nasazení v soukromém cloudu, místním (on-premises) nebo hybridním prostředí.

Databáze se škálují podle různých modelů nasazení a týmy DevOps odpovídající za správu životních cyklů databází v důsledku toho narážejí na zvýšenou složitost provozu. IT specialisté musejí pro vybudování podnikové databázové platformy vynaložit značný čas a úsilí potřebné k zajištění, nastavení, konfiguraci a správě databázových instancí. Pokud vývojáři zvolí pro jiné případy použití další datové služby, související výzvy se ještě zvyšují.

Platforma MongoDB byla vytvořena vývojáři pro vývojáře tak, aby práce s daty byla co nesnadnější. S MongoDB mohou vývojáři rychle vytvářet distribuované aplikace v potřebném měřítku a v rámci svých aplikací snadno přistupovat k datům, spravovat je a analyzovat. Díky nové partnerské integraci nabízí služba Portworx Data Services jedinečnou možnost nasadit a spravovat clustery MongoDB ve spojení s technologickými balíčky pro koncové zákazníky.

Nejdůležitější novinky Nové partnerství umožňuje vývojovým týmům využívat výhody služby Portworx Data Services při nasazení MongoDB Enterprise Advanced. Jde mimo jiné o následující výhody:

  • Automatizace řízení životního cyklu MongoDB: Podniky získají jedinečnou možnost přenést vlastní spravovanou databázi MongoDB a plně řízené prostředí z cloudu mít k dispozici i v místním nasazení. Tímto způsobem bude možné rychleji uvádět na trh aplikace založené na databázi MongoDB Enterprise Advanced.
  • Snížení nákladů na infrastrukturu a efektivnější využití lidských zdrojů: Podniky mohou dosáhnout významných úspor za infrastrukturu pro provoz MongoDB díky včasnému, automatizovanému a tenkému provisioningu. Navíc díky službám Portworx Data Services mohou organizace spravovat celý datový tok MongoDB z jednoho místa, což snižuje potřebu lidské práce.
  • Jednotné rozhraní platformy napříč hybridními prostředími: Pomocí služby Portworx Data Services mohou podniky podporovat, spravovat a provozovat všechny procesy spojené s MongoDB. Tato funkcionalita zahrnuje vývoj, testování, monitorování, zajištění kvality a vlastní produkční prostředí i všechny další datové služby potřebné k tvorbě aplikací napříč hybridními prostředími.

„Společnost MongoDB vítá nové partnerství s Portworx Data Services. Integrace MongoDB Enterprise Advanced se službami Portworx zkrátí vývojovým týmům dobu potřebnou k produkci přidané hodnoty. Spojením dokumentové databáze MongoDB a služby Portworx Database-Platform-as-a-Service umožňujeme dnešním podnikům splnit i ty nejnáročnější požadavky kladené na databáze – a to vše z jediné vrstvy správy,“ uvedl Lars Herrmann, viceprezident pro partnerský ekosystém ve společnosti MongoDB.

„Rychlost a inovace jsou principy tvořící základ každého silného vývojového týmu, přičemž využívání moderních databází k vytváření a poskytování nových, inovativních aplikací je významnou konkurenční výhodou bez ohledu na konkrétní obor podnikání. Jsme rádi, že našim společným zákazníkům nyní umožňujeme odstranit složitost a náklady spojené se správou moderních databází a nabízíme jedinou platformu pro správu více nástrojů, portálů, distribuovaných aplikací a aplikací založených na mikroslužbách pomocí MongoDB,“ říká Venkat Ramakrishnan, viceprezident pro správu produktů a technologie ve společnosti Portworx, Pure Storage.

Populární

TechBiz.cz © 20XX