Informatika

Veeam během konference VeeamON 2021 ukáže organizacím, jak zrychlit jejich strategie ochrany dat

Společnost Veeam Software, lídr v zálohovacích řešeních umožňujících Modern Data Protection, dnes zahájil sedmou výroční konferenci pro uživatele VeeamON 2021, na které představí své vize a strategie nejpokročilejších řešení ochrany dat pro cloud, virtuální prostředí, SaaS, Kubernetes a fyzická prostředí. VeeamON 2021 se ohlédne za posledním náročným rokem, ve kterém Veeam spolu se svým ekosystémem partnerů dodal jednoduchá, flexibilní, spolehlivá a výkonná řešení pro správu a ochranu dat více než 400 000 zákazníků. Klíčové body programu zahrnují interaktivní a inspirativní prezentace nejvyšších představitelů společnosti Veeam, včetně generálního ředitele Billa Largenta, technického ředitele a viceprezidenta pro produktovou strategii Dannyho Allana a viceprezidenta pro správu produktů Antona Gosteva, a hostujících řečníků ze správy města New Orleans a společností Maritz a Nuance.

„Veeam je největší společností v oboru ukládání dat, která nevyrábí úložiště ani infrastrukturu, a je s velkým náskokem jedničkou celosvětového trhu dodavatelů řešení na ochranu dat,“ řekl Danny Allan, technický ředitel a viceprezident pro produktovou strategii společnosti Veeam. „Jen v prvním čtvrtletí roku 2021 jsme k našim třem největším poskytovatelům cloudových objektových úložišť přesunuli více než 100 PB dat, zatímco za celý rok 2020 to bylo 242 PB. Navíc jsme nedávno překročili hranici 1 milionu aktivních instalací řešení Veeam Backup & Replication™! Přesun dat do cloudu a rozšiřování správy dat v cloudu se zrychluje. Ukládání dat v cloudu je ale jen jedním z faktorů, které jsou hnací silou masivního růstu společnosti Veeam. A způsob, jakým jsme vytvořili a vyvinuli naši jednotnou platformu pro moderní ochranu dat – aby byla jednoduchá, flexibilní, spolehlivá a výkonná – potvrzuje naší jasnou pověst standardu v oboru a poskytovatele nejvyšší hodnoty pro zákazníky. Během následujících dvou dnů se účastníci konference VeeamON dozvědí nejen jak mohou s našimi řešeními vylepšit své strategie ochrany dat, ale nahlédnou i do budoucnosti. Za posledních 18 měsíců jsme vydali více než 20 nových produktů a významných aktualizací, ale ještě mnohem více nás toho čeká.“

Od svého založení před více než deseti lety společnost Veeam neustále rozšiřuje a posiluje platformu tak, jak se trh přizpůsobuje novým prostředím. Veeam, který se rychle proslavil jako dodavatel nejlepšího zálohovacího řešení pro VMware vSphere, se neustále vyvíjí spolu s požadavky trhu a přidává řešení pro více hypervizorů, fyzické systémy, nabídky typu SaaS (Microsoft Office 365) i prostředí veřejných cloudů a v poslední době zintenzivňuje svoje zaměření na oblast moderní infrastruktury jako je Kubernetes, což dokládá i nedávná akvizice společnosti Kasten. Moderní ochrana dat, definovaná společností Veeam, poskytuje jednotnou platformu pro odolnost dat, která chrání každou pracovní úlohu, umožňuje přístup ke všem platformám v jednotném prostředí, snižuje provozní náklady a zajišťuje zaručenou obnovu dat.

Veeam nedávno oznámil další čtvrtletí dvouciferného růstu, když v 1. čtvrtletí roku 2021 zaznamenal meziroční nárůst ročních opakovaných příjmů (ARR) o 25 %, což znamená již třinácté po sobě jdoucí čtvrtletí dvouciferného růstu. Veeam poukazuje na výrazný růst v podnikovém segmentu, kde dvě třetiny rezervací pocházejí z čistých nových licencí, zatímco pouze jedna třetina z jejich obnovení. Veeam i nadále uvolňuje nové funkce a vylepšení ideální pro podniková prostředí, což vede k meziročnímu nárůstu rozsáhlých transakcí o 246 %. K růstu tohoto specifického segmentu přispívá uvedení 17 nových verzí produktů od VeeamON 2020 (před 12 měsíci), které pokrývají ekosystém cloudových, virtuálních, fyzických, SaaS a pro aplikace specifických prostředí, včetně Veeam Backup & Replication v11. Verze V1 byla uvedena na trh v roce 2008 a letos, v 1. čtvrtletí roku 2021, byla vydána verze V11 tohoto vlajkového produktu společnosti s dalšími 200 novými a výkonnými vylepšeními v oblasti zálohování, cloudu, zotavení po havárii, zabezpečení a automatizace. S milionem aktivních instalací řešení Veeam Backup & Replication je nyní tento produkt nejrozšířenějším podnikovým zálohovacím softwarem na světě – s více instalacemi, než má většina jeho konkurentů dohromady.

Veeam také na konci roku 2020 uvedl produkt Veeam Backup for Microsoft Office 365 v5. Jako nejrozšířenější řešení pro Microsoft Office 365 v oboru byl Veeam Backup for Microsoft Office 365 nejrychleji rostoucím produktem společnosti Veeam za poslední 2 roky, který vykazuje 222% meziroční růst a doposud si jej stáhlo přes 175 000 organizací s 15 miliony poštovními schránkami, kterým zajišťuje ochranu.

Veeam vděčí za svůj růst tomu, že je softwarově definovaný, hardwarově nezávislý, připravený na cloud a flexibilní. Kromě 83 primárních úložných polí a 85 sekundárních úložných systémů Veeam oficiálně potvrdil podporu 37 objektových úložných systémů, z nichž 12 je neměnných – včetně podpory všech tří hyper-škálovatelných služeb (AWS, Azure a Google Cloud Storage) a dostupnosti ve všech třech příslušných tržištích aplikací. Jen za poslední 2 roky se může Veeam pochlubit více než 1EB dat chráněných pomocí objektových úložišť.

S růstem a dynamikou společnosti Veeam korespondují i nedávná oborová ocenění. V nejnovějším průzkumu IDC Semi-Annual Software Tracker for Data Replication & Protection 2H’20[i] zaznamenal Veeam ve 2. pololetí roku 2020 nejrychlejší růst tržeb, a to jak sekvenčně (21,5 %), tak meziročně (17,9 %) mezi pěti největšími dodavateli, všemi ostatními dodavateli dohromady i celkovým průměrem trhu. Společnost Gartner umístila Veeam do Kvadrantu lídrů ve svém Magickém kvadrantu pro řešení zálohování a obnovy dat v datových centrech pro rok 2020[ii]. Nejen že to znamená, že Gartner již počtvrté označil Veeam za lídra své kategorie, také je to poprvé, kdy se Veeam umístil na nejvyšší pozici, pokud jde o schopnost realizace. Veeam byl také jediným dodavatelem, který se posunul výše jak v kategorii schopnosti realizace, tak i úplnosti své vize. Kromě toho byl Veeam nedávno poprvé ve své historii zařazen do žebříčku nejrychleji rostoucích společností Ameriky pro rok 2021 deníku Financial Times.

„Přestože naše historie solidního růstu a ziskovosti nemá v oboru konkurenci, věřím, že se Veeam stane v příštích dvou letech jedničkou v oboru i dle celkových tržeb. Nejvíce hrdý jsem na to, že jsme pomohli více než 400 000 zákazníkům po celém světě s moderní ochranou jejich dat. Veeam chrání data, která pohánějí naši globální digitální ekonomiku,“ dodal Allan.


[i] Zdroj: IDC, Semi-Annual Software Tracker, 2020H1; Poznámka: Celosvětová data

[ii] Gartner, Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Solutions, Santhosh Rao, Nik Simpson, Michael Hoeck, 20. července 2020. Dříve označováno jako Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software.

Populární

TechBiz.cz přináší novinky z průmyslových a technických oborů i dalších souvisejících oblastí, zajímá se o oblasti jako automobilový průmysl, informatika, doprava, hutnictví, obrana a bezpečnost, logistika, personalistika, robotika, stavebnictví, strojírenství, výzkum a vývoj a mnoho dalších.

Redakci můžete kontaktovat na e-mailu techbiz (at) nitemedia.cz. Tiskové zprávy, nabídky a pozvánky prosím posílejte na e-mail tiskovky (at) nitemedia.cz.

TechBiz.cz © 20XX

To Top